Nacomi Olej Jojoba 50 ml

olej jojoba.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 21,90 zł 28,90 zł 21.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nacomi
Kod produktu: 27C6-39781

Opis

Olej Jojoba - zimnotłoczony, nierafinowany.

Posiadaczki skóry mieszanej często mają problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji. Skórę problematyczną cechuje to, że są na niej miejsca suche, a strefa "T" spędza sen z powiek nadmiernym wydzielaniem sebum. Jeśli na co dzień zmagasz się z takimi problemami, to olej jojoba będzie idealny dla Twojej codziennej pielęgnacji. 

Simmondsia Chinensis Seed Oil to nazwa Oleju Jojoba, który wytwarzany jest z owoców wiecznie zielonego krzewu rosnącego w Hiszpanii, Ameryce, Afryce, Azji i Nowej Zelandii na terenach pustynnych i półpustynnych. Ten silnie rozgałęziony krzew, osiąga nawet 4 metry wysokości, rodzi słupkowane, pojedyncze kwiaty i owoce, z których wytwarzany jest bogaty w składniki mineralne olej Jojoba. Jest to złoto-żołty płyn odporny na utlenianie i ciepło, posiada lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje.

Właściwości:

Nasz olej jest w 100% naturalny i nierafinowany, co oznacza, że posiada wszystkie swoje dobroczynne składniki i był tłoczony na zimno. Zawiera skwalen, witaminy A, E i F, fitosterole, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Zamknęliśmy go w szczelnej, ciemnej buteleczce, co chroni go przed utratą jego właściwości. 
Jeśli chodzi o działanie to jojoba wśród swoich wielu dobroczynnych cech posiada jedną charakterystyczną i dającą mu przewagę nad innymi olejami - dopasowuje się do rodzaju naszej skóry. Jest to świetne rozwiązanie dla osób z cerą mieszaną i trądzikową. Posiadaczom problematycznej skóry trudno czasami dobrać jest odpowiednią pielęgnację. Olej Jojoba posiada taką właściwość, że sam rozpoznaje miejsce gdzie nasza skóra potrzebuje nawilżenia a gdzie wyregulowania poziomu wydzielanego sebum. Jego bardzo ważną właściwością jest również to, że charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną z ludzką skórą, dzięki czemu jest bardzo dobrze tolerowany i szybko się wchłania.

Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
• świetnie wchłania się w skórę
• wspaniale nawilża nawet najbardziej przesuszoną skórę
• wspomaga walkę z rozstępami
• idealny do stosowania w czasie ciąży i tuż po niej 
• polecany do każdego typu skóry
• sprawdzi się przy skórze z egzemami, alergią i łuszczycą
• polecany do skóry trądzikowej 
• stosowany przy łupieżu i poparzeniach słonecznych 
• wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego 
• dodany do mieszanki olei przedłuża jej ważność
• zawiera skwalen, który chroni przed utratą wody i jest bakteriobójczy
• w jego składzie znajdziemy palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych)

Jak używać?

W czystej postaci olej jojoba świetnie sprawdzi się do pielęgnacji twarzy, głównie u osób z cerą mieszaną, trądzikową lub problematyczną. Możemy również używać go do masażu i pielęgnacji całego ciała, łagodzi objawy reumatyzmu. Świetnie nadaje się do pielęgnacji włosów oraz skóry głowy, ponieważ działa również grzybobójczo i dzięki temu może zwalczać łupież. 

 

 

Zobacz więcej w kategorii - Naturalne oleje kosmetyczne

Zobacz inne kosmetyki Nacomi

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl